Ervaring en verwezenlijkingen

07/2019 - 10/2020

12 / 2019

Freelance: Adj. manager kwaliteit en voedselveiligheid



Begeleiden van projecten en het verlenen van operationele ondersteuning.


Projecten & verwezelijkingen:


  • HACCP systeem afgestemd op de Preventive Controls for Human Food regulation (FDA)
  • Project gemanaged voor het automaiseren van COA's voor bulk leveringen fosforzuur.
  • Goedkeuringsprocedure voor wijzigingen aan verpakkingen geïmplementeerd.
  • Evaluatie van het in-voege-zijnde kwaliteits- en voedselveiligheids- managementsysteem.
  • GAP-analyse uitgevoerd van het watermanagement systeem
  • Medewerkers opgeleid in  HACCP & voedselveiligheid.


2009 -  2018

2008 - 2009

QC Manager - ad interim - productie site Aalst (4 maanden)



Begeleiden van klantenaudits. Uitvoeren van 5S inspecties en ISO 9001 interne audits. Contacten onderhouden met FAVV - inspecteurs. Instaan voor een correct non-conformiteitenmanagement en CAPA-management.


Group Quality Engineer (9 jaar)


Ingenieur op corporate (EU) niveau met verantwoordelijkheden in:


  • customer quality
  • managementsystemen kwaliteit en voedselveiligheid (ISO 9001, FSSC 22000, EFISC, HACCP)
  • beheren van productportfolio's (stropen, maltodextrines, zetmeel, gluten, polyolen ...)
  • ondersteunen van de eurpeese productie-units en corporate afdelingen (supply chain, sales, customer service ...)



Verwezelijkingen:


  • Algemene overeenkomsten m.b.t. kwaliteit van key-customers (Haribo, Mondelez,...) geëvalueerd, onderhandeld en bekrachtigd.
  • Een 'positive release' protocol uitgewerkt en geïmplementeerd ter bevestiging van de microbiële kwaliteit van bulk leveringen vital wheat gluten voor Kellogg's.
  • Het goedkeuringsproces begeleid van een nieuwe stroop voor Coca Cola.
  • De interne productspecificaties opgesteld voor een nieuwe zetmeeldroger.
  • Als voedselveiligheidsexpert deeluitgemaakt van het HACCP team voor de keuring van een nieuwe installatie voor de productie van vloeibare glucose.
  • Het audit- en inspectiesysteem voor voedselveiligheid, milieu en veiligheid van de groep gereorganiseerd.
  • Een root cause analyse uitgevoerd om de oorzaak te achterhalen van het verschil in suikerprofiel van vloeibare dextrose geproduceerd in twee verschillende productie-eenheden. Mogelijke oplossingen voorgesteld.
  • Het lastenboek voor externe opslag van bulk voederproducten opgesteld.
  • Keuren van een nieuwe contractor in Oostenrijk voor de productie van vloeibare dextrose. Het uitwerken van de samenwerking met de kwaliteitsdienst van deze contractor.
  • Opleiden van de nieuwe Franse group quality engineers tijdens het stopzetten van de groepsactiviteiten te Aalst.
  • ...



2006 - 2007

Ingenieur Kwaliteit


  • Verbeteringsacties geïnitieerd voor het bestaande ISO 9001 kwaliteitsmanagementsysteem in een sterk geautomatiseerde en arbeidsintensieve omgeving.
  • Procedures voor aanvaarden van grondstoffen en vrijgavecontroles op eindproducten verbeterd of ingevoerd.
  • Klantenaudits van retailers (Carrefour, Auchan ...) begeleid.




Productie-ingenieur


Verantwoordelijk voor het conditioneren en verzenden van suiker. Beheer van de afdeling 'verdamping' tijdens de suikercampagne. Assisteren bij de implementatie van de IFS-standaard.



1998 - 2005

New Product Development Engineer (2 jaar)


Verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe recepturen (nieuwe bieren - optimalisatie - kostreductie).

Beheren en sturen van de degustatieactiviteiten.


  • Een degustatie pannel opgericht (protocols uitgeschreven, pannelleden geselecteerd en opgeleid,  planning van de activiteiten uitgewerkt..)
  • Een 'award winning' bier ontwikkeld.

QA Manager productiesite Waarloos (2 jaar)


Verantwoordelijk voor de kwaltiteitsdienst tijdens de phase-out van de activiteiten van de productiesite te Waarloos


  • De continuïteit van de - goede - werking van het labo verzekerd.
  • Het hoofd geboden aan een drie maand durende kwaliteitscrisis ten gevolge van een microbiële contaminatie.

Quality Process Engineer (1 jaar)



Beheren en initiëren van kwaliteits- en continuë-verbeteringsprojecten.


Meestergast (2 jaar)



Dagelijks management van een team operatoren. Sturen van fermentatieprocessen.


  •  ISO 9001  geïmplementeerd in de afdeling 'gisting & lagering' .




Qphi bvba


Orchideeënhof 12

B - 9080 Lochristi

+ 32 (0) 474 49 56 98


(c) 2019 Qphi .bvba

BTW: BE 0715.738.551

RPR Gent afdeling Gent